Test míčků: Yonex Aeroclub TR

Zahráli jsme si s tréninkovými míči ze série Yonex Aeroclub. Jde o míčky v nižší cenové relaci, které by měly představovat ideální kompromis cena/výkon. Jaký zanechaly dojem?

Letové vlastnosti: rychlé a kvalitní míče

YONEX AEROCLUB TRMíčky Yonex Aeroclub TR jsme testovali v tréninku prvoligového družstva SK Prosek Praha. Na testování se podíleli hráči ligového družstva Tomáš Krajča a Miloslav Beznoska, a také talentovaní junioři proseckého klubu Jan Vorlík, Berta Ausbergerová či Jitka Benešová.

První dojem po otevření testovací tuby byl velmi špatný. Hned první dva míčky, které jsme z ní vytáhli, se totiž už od začátku točily a jejich let byl značně nevyzpytatelný. Další hraní ale ukázalo, že šlo spíše o nešťastnou náhodu. Ostatních 10 míčů bylo již pro hru plně použitelných.

Míčky jsou mírně těžší a poměrně rychlé. To je vítaná vlastnost u tréninkového míče, zvláště pokud bude využitý na trénínku juniorských a žákovských kategorií. Pro zápasy doporučujeme zalomit každé čtvrté peříčko. Se zmíněnou dvojnásobnou výjimkou ze začátku testování lze říci, že má Yonex Aeroclub TR plynulý let a předvídatelnou křivku.

Trvanlivost: střední výdrž odpovídá ceně

YONEX AEROCLUB TR

Standardní tvar míčku se špičatými a tužšími peříčky usnadňuje zalamování i samotnou hru (míčky se zaoblenějším tvarem konce pírek se hůře drží při backhandovém podání). Podle očekávání míčky nejsou svou trvanlivostí srovnatelné s elitními modely, jejich výdrž odpovídá tréninkové kategorii. Při dobře technicky zahrávaných úderech si dlouho drží použitelné letové vlastnosti.

Při postupném opotřebovávání se míčky třepí a zůstávají vcelku dlouho použitelné pro hru či nastřelování. Razantnější údery (zejména smeče a řezané dropy) či více či méně „nečisté“ zásahy však často vedou k lámání peříček, což další použitelnost ohraného míčku snižuje.

Yonex Aeroclub TR z testování vychází jako velmi dobrá varianta tréninkového míče. Doporučená maloobchodní cena je 340 Kč za tubu se standardním počtem 12 míčků. V dané cenové relaci nabízí Yonex Aeroclub TR dobré letové vlastnosti a solidní životnost.

Jeden diskutující v “Test míčků: Yonex Aeroclub TR

  1. Pingback: Testy raket: Yonex ArcSaber 11 a Yonex ArcSaber FB | Badminton Coach

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>